16 januari 2015
Leerlingen over Manon

Wat vinden de leerlingen van Manon van de lessen die zij geeft? Dit zal duidelijk worden in de terugkerende rubriek 'Leerlingen over Manon' op de website van Poko Loko Stables. Vandaag komt leerlinge Manon Klijbroek aan het woord.

Wat is je naam?
Manon Klijbroek

Met welk(e) paard(en) rijd je?
Kingsley Wesley (v. Rhodium) en Kingsley Costa (v. Ungaro)

Op welk niveau rijd je?
Kingsley Wesley ZZ-Zwaar en Kingsley Costa Z2

Wat is je mooiste prestatie?
Reservekampioen op de Hippiade met Kingsley Ciao (v. Vic) in de klasse L2. En het uitkomen in de klasse ZZ-Zwaar met Kingsley Wesley.

Hoe lang les je al bij Manon?
Ik les bij elkaar nu zo'n zes jaar bij Manon.

Waar werk je aan in de lessen?
We werken aan de rechtgerichtheid, ontspanning en nageeflijkheid. Zonder dwang of druk, zodat er een harmonieus beeld ontstaat. We proberen de paarden op de kleinste hulpen te laten reageren.

Waarom vind je Manon een goede instructrice?
Ze is altijd heel positief. Ook als je een keertje tijdens een wedstrijd niet goed gereden hebt, zal ze toch altijd de positieve punten uit de proef halen. Ze maakt je bewust van wat je doet tijdens het rijden, door je te laten nadenken. Als ze iets uitlegt, probeert ze je het ook te laten voelen, zodat je begrijpt wat ze bedoelt. Deze manier van lesgeven werkt voor mij heel goed.

Wat is je doel?
Ik zou heel graag ooit Grand Prix willen rijden.

Heb je nog een leuke anecdote over Manon?
Als ik met Wesley les heb gehad en hij is klaar, loopt hij altijd naar Manon toe. Hij krijgt dan een aai en Manon zegt dan altijd dat hij goed zijn best heeft gedaan. Dit is een vast ritueel en al vanaf het begin af aan zo!

Deel dit bericht op: