15 februari
Maaike en Cadeau reservekampioen

Stalamazone Maaike Smits reed op zaterdag 14 februari naar een schitterende tweede plaats tijdens de Regiokampioenschappen in Benningbroek. Samen met Cadeau (v. Sir Donnerhall), die eigenaresse Manon als veulentje cadeau kreeg, reed ze in de klasse M1. Over het kampioenschap vertelt Maaike: 'In de eerste proef had Cadeau nog wat last van spanning en werden we vijfde. Er mochten zes combinatie overrijden en gelukkig was hij in de tweede proef al meer ontspannen. Ik heb nog niet eerder zo'n fijne proef met hem gereden. Een van de juryleden gaf ons zelfs 208 punten, waarbij we vooral in het drafgedeelte hoge cijfers haalden. Uiteindelijk werden we in de tweede proef tweede en dit zorgde ervoor dat we onverwachts ook overall tweede werden. Er mochten maar twee combinaties door naar het KNHS Indoorkampioenschap, dus op naar het kampioenschap dat op 7 maart in Ermelo wordt gehouden. Naar het kampioenschap toe zorg ik samen met Manon ervoor dat Cadeau zich 'happy' voelt, los in zijn lijf is en vertrouwen heeft. Cadeau breng ik nu een half jaar uit in de wedstrijden en is een heel lief, aanhankelijk en knap paard.'

Deel dit bericht op: