16 februari 2015
Goud voor Britt en Dulong

Leerlinge Britt Bos werd gisteren met de zevenjarige Dulong (v. Westenwind) KNHS Regiokampioen in de klasse Z1. Een fantastische gemiddelde score van 68,46% werd er door dit duo behaald. Met een brede glimlach vertelt Britt over haar prestaties in Benningbroek: 'Ik ben er super blij mee. Bij het losrijden voor de eerste proef reden er veel combinaties. Daardoor werd Dulong wat gespannen, waardoor ik zelf ook verstijfde. De proef ging nog best goed, maar hij kon losser door zijn lijf lopen. We werden tweede en zes combinaties mochten overrijden. Gelukkig kwam Manon mij helpen bij het losrijden voor de tweede proef. Met een paar kleine aanwijzingen, liep Dulong al weer een stuk beter. Zo zei Manon dat ik iets meer moest toestaan met mijn hand, om hem meer op zijn eigen benen en met de schoft omhoog te laten lopen. Soms vind ik dat nog best wel moeilijk, omdat ik bang ben de controle te verliezen. Toch hoef ik daar met Dulong niet voor te vrezen, want ik kan echt van hem op aan en hij loopt eigenlijk altijd constant door de oefeningen heen. In de tweede proef liep hij heel fijn en behaalden we bijna 70%. Met deze score werden we overall kampioen. Dulong is al drie keer Regiokampioen geweest en twee keer KNHS Kampioen in de klassen L2 en M2. Nu krijgt hij deze week een beetje rust en werk ik hem alleen wat los. Daarna ga ik weer met Manon aan de slag, zodat we op 7 maart in Ermelo er weer voor kunnen gaan!'

Deel dit bericht op: