19 februari 2015
Leerlingen over Manon (2)

In de terugkerende rubriek 'Leerlingen over Manon' op de website van Poko Loko Stables, komen leerlingen aan het woord. Zij vertellen iets over hun zelf en de lessen die zijn volgen bij Manon. Vandaag is het de beurt aan leerlinge Larissa Rowinkel.

Met welk(e) paard(en) rijd je?
'African Sunrise (v. Undercover) 10 jaar, Unique fan Samba Stables (v. Beinse) 9 jaar (zie foto) en Pleun fan Samba Stables (v. Ielke) 10 jaar.'

Op welk niveau rijd je?
'Met African Sunrise rijd ik ZZ-Licht en bijna ZZ-Zwaar, met Unique fan Samba Stables op Z1 niveau en met Pleun fan Samba Stables in het M1.'

Wat is je mooiste prestatie?
'Dat ik afgelopen jaar was geselecteerd voor het NK Fries Ras in Kootwijk met Unique fan Samba Stables in het Z1.'

Hoe lang les je al bij Manon?
'Ik les nu ongeveer vijf jaar bij Manon.'

Waar werk je aan in de lessen?
'Zowel met de KWPN-er African Sunrise, oftewel 'Sun' zoals ik haar op stal noem, als met de Friezen werken we aan de basis. Dat wil zeggen dat we goed letten op de rechtgerichtheid, ontspanning en het los door het lichaam lopen. Met Sun zijn we verder bezig de pirouettes, wissels en gedragenheid te verbeteren. Bij de pirouettes moet ik Sun eerst veel meer verzamelen en leren wachten. Pas als ze verzameld loopt en ook voldoende buiging heeft, mag ze draaien. In de wissels moet ik er om denken dat ik haar recht houd en mijn hulpen niet te groot geef. Om de gedragenheid te verbeteren, zijn we veel aan het schakelen. In eerste instantie kon ik er bij Sun met mijn hulpen niet echt aan zitten. De laatste tijd accepteert ze dat steeds beter.'

Waarom vind je Manon een goede instructrice?
'Manon is heel rustig, maar wel perfectionistisch. Ik zelf denk al snel dat het goed is, maar dan moet het van Manon nog net even beter. Dat heb ik ook wel nodig. Toch zal ze het paard echt niet overvragen'

Wat is je doel?
'Natuurlijk zou ik ook graag ooit Grand Prix rijden, maar vanaf het ZZ-Zwaar wordt het allemaal nieuw voor mij. Dus ik zou het ook al heel mooi vinden om eerst eens Lichte tour te rijden.'

Heb je nog een leuke anecdote over Manon?
'Ik denk dat Manon toen ze op mijn vorige Friese paard Onne ging rijden, voor het eerst op een Fries heeft gezeten. Ze moest wel even wennen, maar reed er uiteindelijk zo mee weg.'

Deel dit bericht op: