18 april 2015
Leerlingen over Manon (3)

In de terugkerende rubriek 'Leerlingen over Manon' op de website van Poko Loko Stables, komen leerlingen aan het woord. Zij vertellen iets over hun zelf en de lessen die zijn volgen bij Manon. Vandaag is het de beurt aan leerlinge Liselotte van Kuyk.

Met welk(e) paard(en) rijd je?
'Casper (v. Discovery), 8 jaar. Casper is een halfbroer van Poko Loko. Ze hebben dezelfde moeder.'

Op welk niveau rijd je?
'Met Casper rijd ik op M1 niveau.'

Wat is je mooiste prestatie?
'Ik vind het altijd een super goed gevoel als ik het ontzettende drukke karakter van Casper op wedstrijd onder controle heb, dat maakt mij trots.'

Hoe lang les je al bij Manon?
'Ik les nu zo'n vijf jaar bij Manon.'

Waar werk je aan in de lessen?
'Het is bij Casper heel belangrijk dat hij ontspannen de hals wil laten zakken en over de rug gaat lopen. Dit doen we meestal in het begin op de volte, waarbij ik met de binnenteugel stelling vraag en de buitenteugel er aan houd. Daarnaast maak ik Casper met beleid vlug aan mijn been. Je moet wel echt aandacht en tijd besteden aan het halsstrekken. Als hij dat namelijk goed doet, gaan de oefeningen, zoals de eenvoudige wissels, daarna veel makkelijker.'

Waarom vind je Manon een goede instructrice?
'Manon kan je heel goed motiveren. Ze laat het je ook allemaal heel duidelijk voelen en begrijpen, door te vragen 'voel je dit of snap je dat'. Op deze manier kun je, als je zelf traint, ook aanvoelen wat goed is of wat beter moet en op welke manier. Manon geeft je ook veel vertrouwen, is geduldig en is heel precies. Ze is overtuigd van de kwaliteiten van Casper.'

Wat is je doel?
'Mijn eerste doel is om Z1 te rijden. En daarna zien we wel. Ik hoop op een mooie toekomst en ben benieuwd wat hij mij nog zal brengen!'

Heb je nog een leuke anecdote over Manon?
'Ik weet nog goed dat ik van mijn vorige paard viel in een les van Manon. Mijn benen lagen in mijn nek en Manon lag helemaal slap van het lachen. Daarna moest ik ook onwijs lachen. Als ik nu wel eens gespannen ben voor een wedstrijd, weet Manon mij ook altijd aan het lachen te brengen en dit helpt tegen de spanning. Manon heeft in haar lessen dan ook zeker humor.'

Deel dit bericht op: