6 augustus 2014
Brons voor Manon en Archibald!

Manon heeft tijdens de KNHS Kampioenschappen op Lichte Tour niveau een fantastische bronzen medaille weten te bemachtigen. Zij reed met haar toppaard Archibald in de fraaie entourage van het NK in Hoofddorp. Door de mooie score van 72.368% in het eerste onderdeel, de Prix st. George, had Manon al direct een derde plek verovert. Maar tijdens de Intermediaire I proef, het tweede onderdeel van dit kampioenschap, raakte de ijverige schimmelruin wat gespannen door de snel opeenvolgende oefeningen. Met het resultaat van 65.789% werd een twaalfde plaats behaald. Gelukkig nam de twee-eenheid tijdens de afsluitende kür op muziek op zaterdag 2 augustus revanche. Met als resultaat wederom een derde plaats en een superscore van 73.792%. Het totaal kwam hierdoor uit op 211.949% wat goed was voor de bronzen medaille. Hoofdjury Monica Drohm prees het harmonieuze beeld en fijne aanleuning.

Deel dit bericht op: