5 september 2016
Hippiade 2016

In Ermelo werden afgelopen weekend de outdoorkampioenschappen van de KNHS verreden: de Hippiade. Verschillende ruiters uit het hele land strijden hier om de felbegeerde titels in de klasse B t/m ZZ-licht. Poko Loko Stables was sterk vertegenwoordigd op de Hippiade, 3 leerlingen van Manon wisten zich afgelopen maand te selecteren.

In de klasse M1 kwam Britt Bos aan de start met de 5-jarige Glow. Britt en Glow, in eigendom van Stal 104, hebben reeds een succesvol seizoen achter te rug en wisten dit mooi af te sluiten op de Hippiade door een knappe proef neer te zetten waar de combinatie vooral uitblonk in het sterk gereden drafgedeelte. Britt: “Glow voelde heel goed aan. Het eerste gedeelte van de proef was dan ook echt genieten, ik had hem er erg scherp aanstaan en helaas ontstonden er daardoor later in de proef twee flinke fouten. Desalniettemin bereikten we een mooie 10e plek, net niet genoeg voor de finale, waar er 8 combinaties naar door mochten. Maar wat was het een leuke en spannende dag! Glow krijgt nu eerst zijn welverdiende vakantie en daarna ga ik weer lekker met hem aan de slag!”Judith van de Noordaa kwam met Dasadena (v. Lord Leatherdale) uit in de klasse M2. De progressie die de combinatie gemaakt heeft de afgelopen maanden in de training was van het weekend zeker te zien. Dena stond er dan ook super aan tijdens het losrijden. In de proef was het muntje een beetje op, maar Judith en Dena wisten een mooie foutloze proef neer te zetten waarbij het genieten was van het sympathieke beeld dat deze combinatie uitstraalt. Uiteindelijk werd een mooie 12e plaats behaald.

Denise Smit wist zich met haar twee zelfgefokte paarden te selecteren voor de Hippiade. Ze kwam aan de start met de 6-jarige Wynton zoon Fyncenzo S in de klasse M2, en met de 5-jarige Giowa S (v. Apache) in de klasse L2.

Voor Giowa is dit haar eerste wedstrijdseizoen en de merrie liet zien een echte wedstrijdmentaliteit te hebben door zich dapper op het grote terrein in Ermelo te laten rondsturen. Denise en Giowa zetten een foutloze, winstpuntwaardige proef neer. Denise: “Giowa was heel braaf en liep fijn. Ze is nog maar 5 jaar oud en moet nog aan kracht winnen, daardoor zat er op dit moment niet meer in qua punten. Maar ik ben trots op hoe ze rondliep in Ermelo!”

Met Fyncenzo behaalde Denise van de winter al een knappe 4e plaats tijdens de indoorkampioenschappen in de klasse M1. Dit weekend dus een startplek in de M2 rubriek. Denise: “Cees (Fyncenzo) was met losrijden erg onstuimig, daarna kalmeerde hij en liep hij een goede proef. Het voelde voor mij erg fijn aan. De punten vielen me daardoor een beetje tegen. Beide paarden hebben veel geleerd dit weekend en we gaan er met volle moed tegenaan voor het winterseizoen!”Deel dit bericht op: