18 juli 2017

Kringkampioenschappen Outdoor 2017

Afgelopen weekend stond op Poko Loko Stables alles geheel in het teken van de outdoor kringkampioenschappen.

Zaterdag werd op Concours Hippique Schoorl de selectie voor kring midden verreden. Op dit sfeervolle concours kwamen Piet Groen, Liselotte van Kuyk en Christa Oud aan de start. Piet startte met zijn Ed in de klasse Z2. Met een knappe tweede plaats in de klassieke proef en dansend op de noten van zijn originele nieuwe kür op muziek, plaatste de combinatie zich ruimschoots voor de regiokampioenschappen.

Liselotte en Happy Feet zetten hun beste beentje voor in klasse L2. Ze wisten twee stabiele en harmonieuze proeven neer te zetten.

Christa vormt pas sinds enige maanden een combinatie met Blueberry, op stal ook wel 'de Duitser' genoemd. Deze sympathieke merrie is in eigendom van Petra Beers. Na een zeer geslaagd wedstrijddebuut op de Almelose Ruiterdagen vorige maand, wist dit knappe tweetal hun zegereeks voort te zetten door in 1 ruk door te marcheren naar de kampioenstitel in de klasse B dressuur. Van harte gefeliciteerd!

Zondag was het de beurt aan Britt Bos en Janneke Weingärtner-Bakker in Wormerveer, waar als vanouds de selectie voor kring centraal werd verreden. Britt kwam 's ochtends aan de start met de 4-jarige Iconic (in eigendom van Stal 104) in de klasse L1. Deze kleine vuurvreter heeft afgelopen maanden al laten zien in bloedvorm te verkeren en liep dan ook met twee dijken van proeven en een 1e en 3e plaats naar de kampioenstitel! Gefeliciteerd!

's Middags kwam Britt met haar andere troef Glow (eveneens in eigendom van Stal 104) aan de start in het klasse Z1. De combinatie zette twee sterke proeven neer en mocht zich, met een 1e en 2e plaats, met recht reservekampioen noemen!

In de klasse Z1 kwamen ook Janneke en Flower Bomb aan de start. In de eerste proef werden Janneke en haar stoere 'Loes' knap derde. Overall behaalden zij een mooie vierde plaats en zijn hiermee ook ruimschoots geselecteerd voor de regiokampioenschappen!Deel dit bericht op: