14 augustus 2017

Regiokampioenschap Noord-Holland

Afgelopen week werd het regiokampioenschap Noord-Holland verreden in Hoofddorp. Vanuit Poko Loko Stables kwamen verschillende gemotiveerde combinaties aan de start om een felbegeerd hippiade-ticket te bemachtigen.

In de klasse Z1 kwamen Britt Bos en Janneke Weingärtner-Bakker aan de start. Janneke reed met haar Flower Bomb twee harmonieuze proeven en was zelf erg tevreden met de vooruitgang die de merrie dit seizoen geboekt heeft. Helaas vielen de punten net te laag uit om in actie te mogen komen op de hippiade. Britt en de stoere Glow lieten zien in vorm te zijn en sleepten met een overall vierde plaats wel een startbewijs voor het NK binnen.

Piet Groen en Eddie S zetten hun beste beentje voor in het Z2. Tussen al het dressuurgeweld plaatste de combinatie zich na de klassieke proef als vijfde. Helaas was Ed nog wat onder de indruk van de entourage tijdens de kür op muziek. Uiteindelijk werden Piet en Ed toch knap achtste overall.

Christa Oud en de knappe Blueberry (in eigendom van Petra Beers) zetten twee dijken van proeven neer in de klasse B. Met een hele knappe eerste en tweede plaats mocht deze combinatie zich aan het einde van de dag reservekampioen noemen en ook zij komen in actie op de hippiade! Gefeliciteerd en heel veel succes!

Last but not least kwam 's middags Britt wederom aan de start, maar dan in het L1 met de 4-jarige Iconic (in eigendom van Stal 104). Voor deze kleine vuurvreter was het zijn eerste grote concours en hij hield zich kranig op het grote terrein in Hoofddorp. Met een tweede en eerste plaats knalde dit sympathieke duo ruimschoots naar de kampioenstitel! Gefeliciteerd!

De Hippiade vindt plaats op 2 en 3 september op het KNHS terrein in Ermelo. Wij wensen alle selecteerden heel veel succes!Deel dit bericht op: